M8P Manta BigTreeTech

New Release - MANTA M4P M8P Mainboard BIGTREETECH 3D Printing

Фърмуерът е вид софтуер, който обикновено съчетава възможностите на компютър с общо предназначение с един или повече микроконтролери и си сътрудничи с дънната платка за управление на 3D принтера. По-конкретно, фърмуерът контролира периферното оборудване чрез управление на изводите. Съществуват три често срещани фърмуера, които хората обикновено използват. Това са Klipper, Marlin и RepRap Firmware. Всички те поддържат високопрецизно стъпково движение, смесване на екструдери и функции за автоматично изравняване.

Klipper е по-популярен фърмуер. Той работи под Linux и трябва да бъде свързан с Raspberry Pi, CM4 или нашата основна платка CB1. Той може да се съчетае с уеб интерфейси, като Fluidd, MainSail и Octoprint, за да се осъществи управление по LAN. Освен това поддържа USB или CAN шина за осъществяване на управление на множество MCU и дистанционно наблюдение. Освен това поддържа Input Shaping (оформяне на входа), което намалява влиянието на вибрациите върху качеството на печата. Има и много екологични хардуерни разширителни платки за CAN шината на Klipper, като например разширителната платка EBB и CAN версията Hermit Crab. Той е супер мощен, задоволява нашите видове нужди за печат и има дългосрочна стойност.

В днешно време Klipper става все по-популярен в света на 3D принтирането благодарение на мощните си функции. И както споменахме по-горе, Klipper трябва да се управлява от Raspberry Pi или CM4. Този метод е твърде скъп, затова създаваме иновативен начин за стартиране на Klipper. А сега нека приветстваме днешните главни герои: Manta M4P, дънната платка M8P, основната платка CB1 и базовата платка Pi4B, които също могат да управляват фърмуера на Klipper.

Решение 1: Основна платка M4P + Основна платка CB1 ≈ Друга основна платка+Raspberry Pi

Решение 2: Основна платка M8P + основна платка CB1 ≈ Друга основна платка+Raspberry Pi

Решение 3: Друга дънна платка + базова платка Pi4B + основна платка CB1 ≈ Друга дънна платка+Raspberry Pi

Каква е тайната на основната платка CB1? Нека се потопим в нея!

Основната платка на CB1 се състои от един главен контролен чип (CPU), RAM памет, WiFi модул, няколко малки чипа, индуктивности, капацитети, съпротивления и 22 места за заваряване. Тя приема мощен основен процесор, Allwinner H616, процесор Cortex-A53 и четириядрен 64-битов ARM. Носи 1GB RAM, което го прави да работи гладко. А също така поддържа дисплей с висока резолюция 4K, което ви помага да подобрите изживяването си при печат. Нещо повече, разрешени са 100M Ethernet и 100M WiFi, както и удобно стартиране на фърмуера Klipper. Обикновено той се свързва с охлаждаща перка, за да поддържа нормална работа, и е запоен на дънната платка.

CB1 Core Board BIGTREETECH 3D PrintingCB1 Core Board BIGTREETECH 3DPrintingCB1 Heat Sink BIGTREETECH 3D Printing

Тегло 0.4 кг

Отзиви

Прочети отзивите за този продукт

Бъди първия оставил отзив за продукта.

За съжаление, все още няма отзиви за този продукт.

M8P Manta BigTreeTech

179.00 лв. (2237 точки)

-Decrease product quantity. +Increase product quantity.
BigTreeTech Manta M8P 3
BigTreeTech Manta M8P 3

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0