Количка

3DPrintX

3d printers and equipment

M8P Manta BigTreeTech

New Release - MANTA M4P M8P Mainboard BIGTREETECH 3D Printing

Фърмуерът е вид софтуер, който обикновено съчетава възможностите на компютър с общо предназначение с един или повече микроконтролери и си сътрудничи с дънната платка за управление на 3D принтера. По-конкретно, фърмуерът контролира периферното оборудване чрез управление на изводите. Съществуват три често срещани фърмуера, които хората обикновено използват. Това са Klipper, Marlin и RepRap Firmware. Всички те поддържат високопрецизно стъпково движение, смесване на екструдери и функции за автоматично изравняване.

Klipper е по-популярен фърмуер. Той работи под Linux и трябва да бъде свързан с Raspberry Pi, CM4 или нашата основна платка CB1. Той може да се съчетае с уеб интерфейси, като Fluidd, MainSail и Octoprint, за да се осъществи управление по LAN. Освен това поддържа USB или CAN шина за осъществяване на управление на множество MCU и дистанционно наблюдение. Освен това поддържа Input Shaping (оформяне на входа), което намалява влиянието на вибрациите върху качеството на печата. Има и много екологични хардуерни разширителни платки за CAN шината на Klipper, като например разширителната платка EBB и CAN версията Hermit Crab. Той е супер мощен, задоволява нашите видове нужди за печат и има дългосрочна стойност.

В днешно време Klipper става все по-популярен в света на 3D принтирането благодарение на мощните си функции. И както споменахме по-горе, Klipper трябва да се управлява от Raspberry Pi или CM4. Този метод е твърде скъп, затова създаваме иновативен начин за стартиране на Klipper. А сега нека приветстваме днешните главни герои: Manta M4P, дънната платка M8P, основната платка CB1 и базовата платка Pi4B, които също могат да управляват фърмуера на Klipper.

Решение 1: Основна платка M4P + Основна платка CB1 ≈ Друга основна платка+Raspberry Pi

Решение 2: Основна платка M8P + основна платка CB1 ≈ Друга основна платка+Raspberry Pi

Решение 3: Друга дънна платка + базова платка Pi4B + основна платка CB1 ≈ Друга дънна платка+Raspberry Pi

Каква е тайната на основната платка CB1? Нека се потопим в нея!

Основната платка на CB1 се състои от един главен контролен чип (CPU), RAM памет, WiFi модул, няколко малки чипа, индуктивности, капацитети, съпротивления и 22 места за заваряване. Тя приема мощен основен процесор, Allwinner H616, процесор Cortex-A53 и четириядрен 64-битов ARM. Носи 1GB RAM, което го прави да работи гладко. А също така поддържа дисплей с висока резолюция 4K, което ви помага да подобрите изживяването си при печат. Нещо повече, разрешени са 100M Ethernet и 100M WiFi, както и удобно стартиране на фърмуера Klipper. Обикновено той се свързва с охлаждаща перка, за да поддържа нормална работа, и е запоен на дънната платка.

CB1 Core Board BIGTREETECH 3D PrintingCB1 Core Board BIGTREETECH 3DPrintingCB1 Heat Sink BIGTREETECH 3D Printing

Тегло 0.4 кг

Ревюта и оценки

Висококачествени 3D продукти на достъпни цени

Остави ревю, бъди първи :)

Продукта все още няма ревюта

M8P Manta BigTreeTech

179.00 лв. (2237 точки)

-Decrease product quantity. +Increase product quantity.
BigTreeTech Manta M8P 3
BigTreeTech Manta M8P 3

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *