LW-PLA PolyLite – лек филамент (черен)

LW-PLA (лек PLA) е авангардна категория PLA нишки, специално разработени за RC самолети и други приложения, които изискват лек и лесен за отпечатване материал. Ниската плътност се постига чрез използването на структура от пяна, която предлага уникален баланс между здравина и тегло за 3D принтиране. В комбинация с атрактивно матово покритие на повърхността, PolyLite™ LW-PLA се поддава на широк спектър от приложения, включително:

 • Аеродинамични крила на RC самолет
 • Фюзелажи на RC-самолети
 • Реквизит за косплей
 • Други леки компоненти.
 • Архитектурни модели.
 • Домашни потреби.

Съществуват два вида LW-PLA: активно и пасивно разпенване.

Активното разпенване настъпва по време на процеса на отпечатване, като скоростта на разпенване се контролира от настройките на принтера, като температура и дебит. Този процес обаче може да се окаже предизвикателство за постигане както на леки резултати, така и на висока точност на размерите на крайния продукт. Често се налага използването на високи температури, около 250 градуса, за да се постигнат леки отпечатъци, но това може да доведе и до дефекти, като например конци и топчета.

Филаментите с пасивно разпенване, като PolyLite™ LW-PLA, се произвеждат като предварително разпенващ се филамент, чиято структура на пяна може да оцелее в процеса на печат и да бъде наследена от отпечатаните части. Това води до постоянна ниска плътност, независимо от температурата, като ви дава възможност да изберете оптималната температура за желаното качество на детайла, без да се притеснявате за ефекта върху плътността. Това позволява лек 3D печат дори при по-ниски температури от около 190 градуса. Обикновено колкото по-ниска е температурата, толкова по-високо е качеството на крайния отпечатък, което прави този LW-PLA идеално решение за тези, които търсят баланс между ниско тегло и високо качество на отпечатъците.

Polymaker Light Weight PLA

PolyLite™ LW-PLA е специална пяна от PLA, проектирана да печата с подобни настройки като обикновения PLA, но с наполовина по-ниско тегло (0,6 g/cm3). Ниската му плътност прави PolyLite™ LW-PLA отличен избор за отпечатване на леки части, включително фюзелажи, части на крила и други леки компоненти за RC самолети. Благодарение на технологията за разпенване, този LW-PLA също така печата с много матова повърхност, която скрива слоевете.

Характеристики

PolyLite™ LW-PLA е лека PLA нишка, разработена с технологията на Polymaker за стабилизирана пяна, за да се получи предварително разпенена нишка, чиято структура на пяната може да оцелее в процеса на печат и да бъде наследена от отпечатаните части. PolyLite™ LW-PLA позволява 3D принтиране на леки модели с постоянна ниска плътност (0,6 g/cm3), дори при принтиране при ниски температури (~190˚C).

За разлика от други LW-PLA нишки, които активно се разпенват по време на процеса на печат в зависимост от температурата, технологията за стабилизирано разпенване на PolyLite™ LW-PLA предлага значителни предимства. Компенсирането на променливата скорост на разпенване, която се появява при конкурентните LW-PLA, обикновено изисква значителна настройка, но при стабилизираното разпенване на PLA от Polymaker плътността и ширината на екструдиране са постоянни независимо от температурата. Това не само намалява трудностите при настройката на Polymakers LW-PLA, но и дава повече свобода при избора на правилната температура на дюзата за качеството на печат, без да се притеснявате как тя променя плътността на материала.

Матов завършек

Технологията за стабилизирано разпенване™ в PolyLite™ LW-PLA осигурява невероятен матов завършек на повърхността, което го прави уникален избор на материал за естетически приложения, като архитектурни модели, фигурки, диорами за игри, декорации и др.

Съвместимост / Jam-Free™

PolyLite™ LW-PLA е съвместим с широка гама 3D принтери и е произведен по технологията Polymakers Jam-Free™, която води до отлично качество на печат с нулев риск от задръстване на дюзата, причинено от топлинно пълзене [1]. PolyLite™ LW-PLA работи добре с много разпространени повърхности за печат и не се изисква стриктно нагряване на леглото, но може да се препоръча при някои повърхности или геометрии на плочите за изграждане за по-добри резултати (до 60°C).

Безкомпромисно качество

нишката PolyLite™ LW-PLA е смес от PLA, направена от най-висококачествени съставки, включително Ingeo® от Natureworks. Natureworks е водещ световен доставчик на биополимери, базиран в САЩ, с портфолио от висококачествени суровини от PLA, произведени от бързо възобновяеми растителни ресурси. Комбинирането на иновативните технологии за научноизследователска и развойна дейност на Polymakers, системите за смесване и екструдиране със смолите Ingeo® на Natureworks дава надеждна нишка за 3D принтиране за отпечатване на красиви и точни модели

[1] Топлинното пълзене е процесът на неравномерно разпространение на топлината по целия хотенд , което е често срещан пример при всички метални конструкции на хотендите. След като топлината се разпространи към студения край, нишката PLA омеква преждевременно в студения край и се разширява, което води до задръстване. Технологията Jam-Free™ на Polymakers увеличава топлинната устойчивост на самата нишка (не на отпечатания детайл) до 100˚C, което предотвратява преждевременното омекване на нишката в студения край и все пак може да се разтопи бързо, след като влезе в нагревателната зона.

 

Polymaker Light Weight PLA

Настройки за отпечатване

 • Температура на дюзата 190°C – 210°C
 • Температура на плочата за изграждане 25°C – 60°C
 • Обработка на повърхността за изграждане Обикновено не се изисква такава. За някои принтери може да е от полза да се приложи лепило Ecofixy върху повърхността за изграждане.
 • Включен охлаждащ вентилатор
 • Скорост на печатане 30 mm/s – 50 mm/s
 • Идеалните настройки за ретракция варират в зависимост от принтера.
 • Директно задвижване: Разстояние на прибиране от 3 mm при скорост на прибиране 40 mm/s
 • Bowden: Разстояние на прибиране от 6 mm при скорост на прибиране 40-60 mm/s
 • Препоръчителен носещ материал Единична екструзия: Самостоятелна поддръжка
 • Двойна екструзия: PolyDissolve™ S1 или PolySupport™

LW-PLA PolyLite - лек филамент (черен)

Polymaker е международен екип, който е запален по 3D принтирането. Те произвеждат най-добрите материали за 3D печат, като контролират всеки етап от производството. С разнообразното си портфолио от материали, вариращи от високопроизводителни пластмаси до уникални естетически решения, Polymaker ще продължи да добавя авангардни материали към постоянно нарастващото си портфолио.

В основата на Polymaker е лабораторията им за изследвания и разработки, където всички материали на Polymaker се формулират и прецизират от нулата, за да се създадат най-добрите в класа си материали за 3D печат. Прецизното оборудване за тестване съчетава най-новите постижения на технологиите, за да се гарантира, че те са напред в играта.

LW-PLA PolyLite - лек филамент (черен)

PolyLite™ PLA LW-PLA, както и всички останали материали на Polymaker, се произвежда с помощта на най-съвременни технологии и оборудване за обработка на полимери. Стриктните процеси за контрол на качеството на Polymaker гарантират промишлени стандарти за надеждност за постоянно обслужване на клиентите.

Толерантност – Polymaker разработи по поръчка решения за екструдиране, контрол и мониторинг, за да гарантира, че толерантността и закръглеността на нишките отговарят на строгите стандарти за качество на Polymakers.
Надеждни механични, оцветяващи и печатащи свойства – Всяка партида продукти от нишки се тества, за да се гарантира, че са спазени всички спецификации за качество (поток на стопилката, точка на омекване, механични свойства, диаметър, закръгленост).
Сушене и вакуумно запечатване – Преди да бъдат опаковани, всички нишки на Polymaker се изсушават до ниво на влажност < 0,1 %, за да се гарантира най-доброто качество на печат, и се запечатват във вакуум, за да се предпазят нишките от влага. Всички вакуумно опаковани продукти се оставят да престоят 24 часа, преди да бъдат опаковани в кутия, за да се гарантира, че нямат течове.

PolyLite™ PLA LW-PLA се навива на картонени шпули Polymakers, произведени от рециклиран картон. Изрезката и манометърът за тегло отстрани на шпулата позволяват лесно да се види точно колко филамент е останал за следващия ви проект за печат. Опаковката от рециклиран картон и картонената шпула на PolyLite™ PLA LW-PLA са първата стъпка, направена към създаването на по-екологично устойчиви продукти. Шпулата е опакована във вакуумирана затваряща се торбичка, за да се гарантира, че вашият филамент няма да се овлажнява. Подобно на всички останали PLA нишки, PolyLite™ PLA LW-PLA е хигроскопичен, затова препоръчваме да запазите тази торбичка за съхранение на нишките.

Тегло 1 кг
Цвят на филамента

Марки (производители) на филаменти

Отзиви

Прочети отзивите за този продукт

Бъди първия оставил отзив за продукта.

За съжаление, все още няма отзиви за този продукт.

LW-PLA PolyLite – лек филамент (черен)

67.00 лв. (837 точки)

Изчерпан

LW-PLA PolyLite - лек филамент (черен)
LW-PLA PolyLite - лек филамент (черен)

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0