Количка

Уважаеми клиенти,

Искаме да ви уведомим, че поради голямото количество поръчки във връзка с Черния петък, обработката и изпращането на вашите поръчки може да отнеме малко повече време от обичайното.

Извиняваме се за неудобството и благодарим за търпението, и разбирането.

3DPrintX

3d printers and equipment

PolyTerra Gradient PLA – Капучино POLYMAKER

PolyTerra™ Gradient PLA е нишка за 3D принтиране с преходен цвят, която преминава между различни цветове и нюанси по време на работа на ролката. Базиран на формулата на Polymakers PolyTerra™ Matte, този биопластичен филамент е с естествен произход, за да осигури лесна употреба, качество на печат, скорост и надеждност. Той е идеалният избор за лесно създаване на цветни или многоцветни модели с гладка матова повърхност, която скрива слоевете.

Характеристики

Gradient Transition – PolyTerra™ Gradient PLA съчетава невероятното матово покритие на PolyTerra™ PLA със серия от зашеметяващи нишки с преходен цвят. Всеки преход е проектиран така, че да се фокусира върху конкретна тема или цветови спектър, предоставяйки забавен филамент за любители, преподаватели и малки фирми. PolyTerra™ Gradient PLA е идеалният избор за отпечатване на динамични и уникални вази, артистични творения, статуи и други.

Оптимизиран за опори – PolyTerra™ Gradient PLA е разработен с отлични свойства за отстраняване на опори, което позволява на потребителите по-лесно да отстраняват опори от повърхността на отпечатъците си.

Възможност за високоскоростен печат – Polymaker е разработил базовата формула на PolyTerra™ PLA с идеални свойства на потока, за да осигури филамент, който може да печата с висока скорост (само с подходящ хардуер).

Еластичност (X-Y) – PolyTerra™ Gradient PLA е по-мек от обикновения PLA, като осигурява по-добра пластичност в хоризонталната ос X-Y в сравнение със стандартните формули на PLA. Докато тестовете от стандартен PLA се счупи при огъване, PolyTerra™ Gradient PLA ще има тенденция към постепенно огъване и счупване по хоризонталната ос.

Съвместимост / Jam-Free™ – PolyTerra™ Gradient PLA е съвместим с широка гама 3D принтери и е произведен по технологията Polymakers Jam-Free™, която води до отлично качество на печат с нулев риск от задръстване на дюзата, причинено от топлинно пълзене [1]. PolyTerra™ Gradient PLA работи добре на повечето печатни повърхности с нанесен тънък слой лепило, не се изисква нагряване на леглото, но понякога може да се използва при 40 – 50°C за по-добри резултати (максимум 60°C).

Безкомпромисно качество – PolyTerra™ Gradient PLA филамент е направен с най-висококачествени съставки, включително Ingeo® от Natureworks; висококачествен PLA материал, произведен от бързо възобновяеми растителни ресурси в САЩ. Комбинирането на иновативните технологии за научноизследователска и развойна дейност на Polymakers, системите за смесване и екструдиране със смолите Ingeo® на Natureworks дава надеждна нишка за 3D принтиране, с която се отпечатват красиви и точни модели.

[1] Топлинното пълзене е процесът на неравномерно разпространение на топлината по целия хотенд, което е често срещан пример при всички метални конструкции на хотендите.

След като топлината се разпространи към студения край, нишката PLA омеква преждевременно в студения край и се разширява, което води до задръстване.

Технологията Jam-Free™ на Polymakers увеличава топлинната устойчивост на самата нишка (не на отпечатания детайл) до 100˚C, което предотвратява преждевременното омекване на нишката в студения край и все пак може да се разтопи бързо, след като влезе в нагревателната зона.

Приложения

С рентабилната си цена и широката си цветова гама PolyTerra™ PLA бързо се превърна в една от най-продаваните ни нишки от PLA, особено сред любителите и преподавателите, които обичат да печатат от PLA, но търсят по-устойчив състав на Matte PLA. Комбинацията от формулата на Polymakers FBC и напълно рециклираната картонена опаковка имат за цел да помогнат за предлагането на по-устойчив продукт и да намалят потреблението на пластмасови отпадъци за еднократна употреба.

Предлагайки нов тип PLA филамент, PolyTerra™ PLA е популярен избор за печат:

 • дрънкулки и фигурки.
 • Домашни потреби и органайзери за бюро.
 • Нестандартни модни аксесоари.
 • Реплики на реквизити и експонати.
 • Нискобюджетни косплей елементи.
 • Средни и големи настолни сгради и декори.
 • Различни модели, от които обикновено е трудно да се премахне опората. (Не са идеални за особено тънки или деликатни елементи, които могат да се счупят при премахването на опората)
 • Архитектурни модели и образователни модели.

Настройки за отпечатване

Температура на дюзата 190°C – 230°C
Температура на плочата за изграждане 25°C – 60°C*

 • *Може да откриете, че по-ниските температури на леглото (напр. 45°C) работят по-добре с PolyTerra™ PLA в сравнение с по-високите температури.
 • Материал на повърхността за изграждане – Съвместим с най-разпространените повърхности за изграждане.
 • Обработка на повърхността за изграждане – Нанесете тънък слой PVA или PVP лепило.
 • Включен охлаждащ вентилатор
 • Скорост на печатане 30 mm/s – 70 mm/s
 • Прибиране Идеалните настройки за прибиране варират в зависимост от принтера. Ако установите, че настройките за прибиране причиняват пропуски в детайла ви, следните настройки могат да помогнат.
 • Директно задвижване: Разстояние на прибиране от 0,5 – 1 mm със скорост на прибиране 20 mm/s
 • Bowden: Разстояние на прибиране от 2 – 3 mm със скорост на прибиране 20 – 40 mm/s
 • Препоръчителен носещ материал Единична екструзия:
 • Самостоятелна поддръжка
 • Двойна екструзия:
 • PolyDissolve™ S1 (разтваря се в чешмяна вода)
 • PolySupport™ (материал за поддръжка, който лесно се отделя)

Въз основа на 0,4-милиметрова дюза. Условията за печат могат да варират при различните принтери и диаметри на дюзите.

Спецификация
 • Нетно тегло 1kg
 • Тип материал Матиран PLA (напълно биосъставен)
 • Плътност 1,31 g/cm3
 • Цвят Пастелна дъга

 

PolyTerra PLA

 

 

Тегло 1.3 кг
Цвят на филамента

Марки (производители) на филаменти

Ревюта и оценки

Висококачествени 3D продукти на достъпни цени

Остави ревю, бъди първи :)

Продукта все още няма ревюта

PolyTerra Gradient PLA – Капучино POLYMAKER

56.00 лв. (700 точки)

-Decrease product quantity. +Increase product quantity.
PolyTerra Gradient PLA - Капучино POLYMAKER
PolyTerra Gradient PLA - Капучино POLYMAKER

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *