PolyTerra Gradient PLA – Капучино POLYMAKER

PolyTerra™ Gradient PLA е нишка за 3D принтиране с преходен цвят, която преминава между различни цветове и нюанси по време на работа на ролката. Базиран на формулата на Polymakers PolyTerra™ Matte, този биопластичен филамент е с естествен произход, за да осигури лесна употреба, качество на печат, скорост и надеждност. Той е идеалният избор за лесно създаване на цветни или многоцветни модели с гладка матова повърхност, която скрива слоевете.

Характеристики

Gradient Transition – PolyTerra™ Gradient PLA съчетава невероятното матово покритие на PolyTerra™ PLA със серия от зашеметяващи нишки с преходен цвят. Всеки преход е проектиран така, че да се фокусира върху конкретна тема или цветови спектър, предоставяйки забавен филамент за любители, преподаватели и малки фирми. PolyTerra™ Gradient PLA е идеалният избор за отпечатване на динамични и уникални вази, артистични творения, статуи и други.

Оптимизиран за опори – PolyTerra™ Gradient PLA е разработен с отлични свойства за отстраняване на опори, което позволява на потребителите по-лесно да отстраняват опори от повърхността на отпечатъците си.

Възможност за високоскоростен печат – Polymaker е разработил базовата формула на PolyTerra™ PLA с идеални свойства на потока, за да осигури филамент, който може да печата с висока скорост (само с подходящ хардуер).

Еластичност (X-Y) – PolyTerra™ Gradient PLA е по-мек от обикновения PLA, като осигурява по-добра пластичност в хоризонталната ос X-Y в сравнение със стандартните формули на PLA. Докато тестовете от стандартен PLA се счупи при огъване, PolyTerra™ Gradient PLA ще има тенденция към постепенно огъване и счупване по хоризонталната ос.

Съвместимост / Jam-Free™ – PolyTerra™ Gradient PLA е съвместим с широка гама 3D принтери и е произведен по технологията Polymakers Jam-Free™, която води до отлично качество на печат с нулев риск от задръстване на дюзата, причинено от топлинно пълзене [1]. PolyTerra™ Gradient PLA работи добре на повечето печатни повърхности с нанесен тънък слой лепило, не се изисква нагряване на леглото, но понякога може да се използва при 40 – 50°C за по-добри резултати (максимум 60°C).

Безкомпромисно качество – PolyTerra™ Gradient PLA филамент е направен с най-висококачествени съставки, включително Ingeo® от Natureworks; висококачествен PLA материал, произведен от бързо възобновяеми растителни ресурси в САЩ. Комбинирането на иновативните технологии за научноизследователска и развойна дейност на Polymakers, системите за смесване и екструдиране със смолите Ingeo® на Natureworks дава надеждна нишка за 3D принтиране, с която се отпечатват красиви и точни модели.

[1] Топлинното пълзене е процесът на неравномерно разпространение на топлината по целия хотенд, което е често срещан пример при всички метални конструкции на хотендите.

След като топлината се разпространи към студения край, нишката PLA омеква преждевременно в студения край и се разширява, което води до задръстване.

Технологията Jam-Free™ на Polymakers увеличава топлинната устойчивост на самата нишка (не на отпечатания детайл) до 100˚C, което предотвратява преждевременното омекване на нишката в студения край и все пак може да се разтопи бързо, след като влезе в нагревателната зона.

Приложения

С рентабилната си цена и широката си цветова гама PolyTerra™ PLA бързо се превърна в една от най-продаваните ни нишки от PLA, особено сред любителите и преподавателите, които обичат да печатат от PLA, но търсят по-устойчив състав на Matte PLA. Комбинацията от формулата на Polymakers FBC и напълно рециклираната картонена опаковка имат за цел да помогнат за предлагането на по-устойчив продукт и да намалят потреблението на пластмасови отпадъци за еднократна употреба.

Предлагайки нов тип PLA филамент, PolyTerra™ PLA е популярен избор за печат:

 • дрънкулки и фигурки.
 • Домашни потреби и органайзери за бюро.
 • Нестандартни модни аксесоари.
 • Реплики на реквизити и експонати.
 • Нискобюджетни косплей елементи.
 • Средни и големи настолни сгради и декори.
 • Различни модели, от които обикновено е трудно да се премахне опората. (Не са идеални за особено тънки или деликатни елементи, които могат да се счупят при премахването на опората)
 • Архитектурни модели и образователни модели.

Настройки за отпечатване

Температура на дюзата 190°C – 230°C
Температура на плочата за изграждане 25°C – 60°C*

 • *Може да откриете, че по-ниските температури на леглото (напр. 45°C) работят по-добре с PolyTerra™ PLA в сравнение с по-високите температури.
 • Материал на повърхността за изграждане – Съвместим с най-разпространените повърхности за изграждане.
 • Обработка на повърхността за изграждане – Нанесете тънък слой PVA или PVP лепило.
 • Включен охлаждащ вентилатор
 • Скорост на печатане 30 mm/s – 70 mm/s
 • Прибиране Идеалните настройки за прибиране варират в зависимост от принтера. Ако установите, че настройките за прибиране причиняват пропуски в детайла ви, следните настройки могат да помогнат.
 • Директно задвижване: Разстояние на прибиране от 0,5 – 1 mm със скорост на прибиране 20 mm/s
 • Bowden: Разстояние на прибиране от 2 – 3 mm със скорост на прибиране 20 – 40 mm/s
 • Препоръчителен носещ материал Единична екструзия:
 • Самостоятелна поддръжка
 • Двойна екструзия:
 • PolyDissolve™ S1 (разтваря се в чешмяна вода)
 • PolySupport™ (материал за поддръжка, който лесно се отделя)

Въз основа на 0,4-милиметрова дюза. Условията за печат могат да варират при различните принтери и диаметри на дюзите.

Спецификация
 • Нетно тегло 1kg
 • Тип материал Матиран PLA (напълно биосъставен)
 • Плътност 1,31 g/cm3
 • Цвят Пастелна дъга

 

PolyTerra PLA PolyTerra Gradient PLA - Капучино POLYMAKER PolyTerra Gradient PLA - Капучино POLYMAKER PolyTerra Gradient PLA - Капучино POLYMAKER

 

 

Тегло 1.3 кг
Цвят на филамента

Марки (производители) на филаменти

Отзиви

Прочети отзивите за този продукт

Бъди първия оставил отзив за продукта.

За съжаление, все още няма отзиви за този продукт.

PolyTerra Gradient PLA – Капучино POLYMAKER

56.00 лв. (700 точки)

Изчерпан

PolyTerra Gradient PLA - Капучино POLYMAKER
tbi bank loading
моля изчакайте
PolyTerra Gradient PLA - Капучино POLYMAKER

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0