Количка

3DPrintX

3d printers and equipment

PolyTerra PLA – Двуцветен- Черен със сянка (бял/ черен) POLYMAKER

PolyTerra™ PLA Dual е дихроматична матова нишка за 3D печат от PLA, която се произвежда в два различни цвята, за да придаде на моделите поразителен двуцветен ефект. Базиран на формулата на Polymakers PolyTerra™ Matte, този биопластичен филамент е с естествен произход, за да осигури лесна употреба, качество на печат, скорост и надеждност. Тя е идеалният избор за създаване на цветни модели с гладка матова повърхност, която скрива слоевете.

Характеристики

Дихроматичен матов финиш – PolyTerra™ Dual PLA е висококачествен двуцветен матов филамент, който предлага красив и динамичен ефект на цветови преход за вашите 3D отпечатъци[1], предоставяйки забавен многоцветен филамент за любители, преподаватели и малки фирми. Отпечатвайте детайли с красиво матово покритие на повърхността и развихрете въображението си със забавната и динамична двуцветна гама на Polymakers.

Оптимизиран за опори – PolyTerra™ Dual PLA е разработен с отлични свойства за отстраняване на опори, което позволява на потребителите по-лесно да отстраняват опори или салове от повърхността на отпечатъците си.

Възможност за високоскоростен печат – Polymaker е разработил базовата формула на PolyTerra™ PLA с идеални свойства на потока, за да осигури филамент, който може да печата с висока скорост (само с подходящ хардуер).

Формула за биопластмаса Matte PLA – PolyTerra™ Dual PLA се основава на новоразработен материал от Polymaker, наречен FBC (Fully Bio Compound). Това е съединение от висококачествен Ingeo PLA, допълнен с естествено срещащи се елементи. Резултатът е PLA нишка с по-малко съдържание на пластмаса, която се усеща по-мека и по-еластична/малко крехка на макарата. Формулата на Polymakers FBC съдържа по-малко PLA пластмаса за разграждане, което подобрява скоростта на разграждане при специфични индустриални условия. Подобно на други PLA, скоростта на разграждане все още е много бавна при температури на околната среда.

Съвместимост / Jam-Free™ – PolyTerra™ Dual PLA е съвместим с широка гама 3D принтери и е произведен по технологията Polymakers Jam-Free™, която води до отлично качество на печат с нулев риск от задръстване на дюзата, причинено от топлинно пълзене [2]. PolyTerra™ Dual PLA работи добре на повечето печатни повърхности с нанесен тънък слой лепило, не се изисква нагряване на леглото, но понякога може да се използва при 40 – 50°C за по-добри резултати (максимум 60°C).

Безкомпромисно качество – нишката PolyTerra™ Dual PLA е изработена от най-висококачествени съставки, включително Ingeo® от Natureworks; висококачествен PLA материал, произведен от бързо възобновяеми растителни ресурси в САЩ. Комбинирането на иновативните технологии за научноизследователска и развойна дейност на Polymakers, системите за смесване и екструдиране със смолите Ingeo® на Natureworks дава надеждна нишка за 3D принтиране, с която се отпечатват красиви и точни модели.

[1] Вижте “Настройки и спецификации”, за да получите съвети за печат и да научите повече за постигането на най-плавния двуцветен ефект.
[2] Топлинното пълзене е процесът на неравномерно разпространение на топлината по целия горещ край, един често срещан пример е при всички метални конструкции на горещи краища. След като топлината пълзи към студения край, нишката PLA омеква преждевременно в студения край и се разширява, което води до задръстване. Технологията Jam-Free™ на Polymakers увеличава топлинната устойчивост на самата нишка (не на отпечатания детайл) до 100˚C, което предотвратява преждевременното омекване на нишката в студения край и все пак може да се разтопи бързо, след като влезе в нагревателната зона.

Приложения

С рентабилната си цена и широката си цветова гама PolyTerra™ PLA бързо се превърна в една от най-продаваните ни нишки от PLA, особено сред любителите и преподавателите, които обичат да печатат от PLA, но търсят по-устойчив състав на Matte PLA. Комбинацията от формулата на Polymakers FBC и напълно рециклираната картонена опаковка имат за цел да помогнат за предлагането на по-устойчив продукт и да намалят потреблението на пластмасови отпадъци за еднократна употреба.

Предлагайки нов тип PLA филамент, PolyTerra™ PLA е популярен избор за печат:

  • дрънкулки и фигурки.
  • Домашни потреби и органайзери за бюро.
  • Нестандартни модни аксесоари.
  • Реплики на реквизити и експонати.
  • Нискобюджетни косплей елементи.
  • Средни и големи настолни сгради и декори.
  • Различни модели, от които обикновено е трудно да се премахне опората. (Не са идеални за особено тънки или деликатни елементи, които могат да се счупят при премахването на опората)
  • Архитектурни модели и образователни модели.

 

PolyTerra™ PLA също така се приема извън образователния и потребителския пазар като по-устойчива алтернатива за различни приложения за концепции, дизайн и прототипи. Тъй като ставаме все по-осъзнати и внимателни към собствените си потребителски навици, много малки предприятия търсят начини да станат по-етични и да подобрят устойчивостта на своите продукти. Въпреки че крайният 3D принтиран продукт неизбежно е пластмаса, PolyTerra™ PLA намалява потреблението на пластмаса с формулата Polymakers FBC, картонена шпула и стъпка напред към устойчиви опаковки.

В сравнение с обикновените материали от PLA, нишките PolyTerra™ PLA са по-меки, по-малко крехки и по-еластични. Дуктилността описва начина, по който даден материал се чупи, ако огънете нишката в ръцете си, е по-вероятно дуктилният материал да се огъне постепенно в сравнение с крехкия материал, който внезапно ще се счупи. Въпреки че PolyTerra™ PLA не е замислен като материал с висока якост, неговата дуктилност се забелязва при отпечатани части в хоризонтална ос, което може да предложи предимства за доста крайни приложения.

Настройки за отпечатване

Температура на дюзата 190°C – 230°C
Температура на плочата за изграждане 25°C – 60°C*

*Може да откриете, че по-ниските температури на леглото (напр. 45°C) работят по-добре с PolyTerra™ PLA в сравнение с по-високите температури.
Материал на повърхността за изграждане Съвместим с най-разпространените повърхности за изграждане.
Обработка на повърхността за изграждане Нанесете тънък слой PVA или PVP лепило.
Включен охлаждащ вентилатор
Скорост на печатане 30 mm/s – 70 mm/s
Прибиране Идеалните настройки за прибиране варират в зависимост от принтера. Ако установите, че настройките за прибиране причиняват пропуски в детайла ви, следните настройки могат да помогнат.
Директно задвижване: Разстояние на прибиране от 0,5 – 1 mm със скорост на прибиране 20 mm/s
Bowden: Разстояние на прибиране от 2 – 3 mm със скорост на прибиране 20 – 40 mm/s
Препоръчителен носещ материал Единична екструзия:
Самостоятелна поддръжка

Въз основа на 0,4-милиметрова дюза. Условията за печат могат да варират при различните принтери и диаметри на дюзите.

Съвети за отпечатване на дихроматични нишки

1. Дихроматичните/двуцветните нишки се отпечатват най-добре, когато външните периметри на детайла се отпечатват в една и съща посока за всеки слой, но не всички машини за нарязване правят това по подразбиране. Можете да видите посоката на пътя на инструмента в предварителния преглед на слайсера.

2. PolyTerra Dual PLA се навива внимателно, за да се осигури правилно подреждане на цветовете върху шпулата. За да постигнете най-добър резултат, уверете се, че нишката не се усуква по пътя на подаване. Ако нишката се усуче по време на печат, позицията на двата цвята ще се измести по време на печата, което ще доведе до ефект на ивици. Някои потребители намират този ефект за желан, докато други не го намират. Известно ниво на усукване е обичайно за повечето 3D принтери на пазара, но прекомерното усукване може да е по-вероятно при някои принтери в зависимост от монтажа на шпулата, горещия край и конструкцията на екструдера. Използването на висококачествен екструдер с двойна предавка и директно задвижване и монтирането на шпулата в права позиция, която не позволява усукване, може да помогне за намаляване на този ефект на ивици.

3. По-малките зони на топене са по-добри за дихроматични/двуцветни нишки. Този ефект се получава, защото нашите 3D принтери печатат с ламинарен поток и така двата цвята не се смесват. Горещите дюзи от типа “вулкан” или дюзите от типа “CHT” могат да предизвикат смесване, което намалява визуалния ефект на двойния цвят.

4. Може да е полезно да отпечатате монета за подравняване, която да ви покаже къде точно ще се промени цветът. Ъгълът ще бъде различен за всяка настройка на принтера, но сме установили, че ако принтерът и макарата останат в една и съща ориентация, подравняването не се променя от макара на макара.

PolyTerra PLA - Двуцветен- Черен със сянка (бял/ черен) POLYMAKER

 

PolyTerra PLA

 

 

Тегло 1.3 кг
Цвят на филамента

Марки (производители) на филаменти

Ревюта и оценки

Висококачествени 3D продукти на достъпни цени

Остави ревю, бъди първи :)

Продукта все още няма ревюта

PolyTerra PLA – Двуцветен- Черен със сянка (бял/ черен) POLYMAKER

50.00 лв. (625 точки)

-Decrease product quantity. +Increase product quantity.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *