PrimaCreator MK8 Рубинена дюза 0.4mm 1 бр.

Дюзата PrimaCreator Ruby е най-новото попълнение в гамата дюзи PrimaCreator.

Най-често се препоръчват обикновени месингови дюзи, тъй като те имат по-добра проводимост, когато става въпрос за топлина. Но месинговите дюзи имат своите недостатъци. Ако искате да печатате с абразивен материал като карбон или светеща в тъмното нишка, обикновената месингова дюза ще се износи за много кратко време. Ето защо можете да изберете да използвате дюза от закалена стомана, която няма да се износи толкова бързо, колкото месинговата дюза, но е направена от стомана и като материал не е оптимизирана за използване като “ежедневна дюза” поради факта, че топлопроводимостта не е толкова добра, колкото при месинговата дюза.

Най-логичното решение би било да се получи най-доброто от двата свята.

Проявете се с дюзата PrimaCreator Ruby.

В най-добрата дюза, която някога сме произвеждали, имаме същия висококачествен месинг като в обикновените ни дюзи, но освен това сме добавили и малък рубинен скъпоценен камък в края на дюзата. Това превръща обикновената месингова дюза в дюза, която можете да използвате със стандартните си филаменти като PLA, ABS, PETG и т.н., както и с по-абразивни като филаменти с карбон, метал, светещи в тъмното, дърво, ами с повечето видове филаменти “убийци на дюзи”, за които можете да се сетите и които в момента се предлагат на пазара.

И накрая, можете да използвате една дюза за всичките си материали.

Всички рубинени дюзи от PrimaCreator са изработени от най-добрия висококачествен месинг с истински рубинен накрайник. Те са завършени в най-модерната фабрика. Всички дюзи се произвеждат с толеранс по-малък от ± 0,01 mm. Това означава, че вашата филаментна нишка ще има много гладка и чиста повърхност при екструдиране, което, разбира се, води до по-добри отпечатъци.

За постигане на най-добри резултати и оптимално качество на печат силно препоръчваме да нивелирате отново конструкторската си плоча след смяна на дюзата с нова. Имайте предвид, че дюзата Prima Creator може да е съвместима с вашия принтер, но разстоянието между дюзата и изграждащата плоча трябва да се регулира.

Процесът на изработване на дюза Prima Creator започва с избран висококачествен материал. Когато материалът стигне до фабриката, първо се прави оптична проверка на материала, който ще се използва за всяка партида дюзи. След това е време материалът да се притисне, с други думи, да се превърне в дълга пръчка. В нашия процес това се прави само веднъж, а в много други (по-евтини) случаи този процес трябва да се повтори няколко пъти, често дори 3-4 пъти, и въпреки това не се получават същите резултати.След този процес материалът преминава през вана за ултразвуково почистване, след което се почиства отново и се предпазва от повърхностно окисляване.

Сега дюзата ще придобие форма с милиметрова точност, като толерансът е по-малък от ± 0,01 mm.

Процесът на отстраняване на острите ръбове от дюзите е много важна стъпка, тъй като това съставлява голяма част от резултата. Ако по дюзата останат твърде много остри ръбове, тя ще бъде по-склонна към запушване. Затова е важно дюзата да бъде много гладка и чиста, преди да се използва. Във всяка партида се избират няколко дюзи, които се разрязват наполовина, за да се гарантира, че са спазени всички спецификации и че повърхността е в перфектно състояние.

След това дюзите се проверяват за последен път и се опаковат поотделно в защитна кутия – готови да бъдат изпратени до вас.

Рубинената дюза от PrimaCreator е идеалният избор за хора, които искат само най-доброто и то на страхотна цена!

Защо трябва да използвам рубинен накрайник?

  • Всички филаменти, една дюза
  • Изключителна издръжливост
  • Перфектна за много абразивни филаменти като карбон, светещи в тъмното, стъклени влакна, метал, дърво.
  • Перфектен диаметър без назъбени ръбове е равен на по-добро качество на печат

 

Тегло 0.07 кг
Марка

Размер

Отзиви

Прочети отзивите за този продукт

Бъди първия оставил отзив за продукта.

За съжаление, все още няма отзиви за този продукт.

PrimaCreator MK8 Рубинена дюза 0.4mm 1 бр.

125.00 лв. (1562 точки)

Изчерпан

PrimaCreator MK8 Рубинена дюза 0,6 мм - 1 бр.
PrimaCreator MK8 Рубинена дюза 0,6 мм - 1 бр.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0