ASA DuraPro – Сребърно – 0.750 kg – Extrudr

Новият DuraPro ASA as е разработен с оглед на индустриалните приложения и се отличава с висока устойчивост на UV лъчи и атмосферни влияния. Той е подходящ за използване в автомобилния сектор и за външни площи. Материалът е пожароустойчив в съответствие с UL94 HB. DuraPro ASA е оптимизиран за FFF/FDM процеси и се отличава с добра адхезия на слоевете, термична стабилност, подобрени свойства на течливост и ниска деформация.

  • Устойчивост на UV лъчи и атмосферни влияния
  • Матирана повърхност
  • Висока механична устойчивост

Температура на отпечатване  215-240°C
Температура на печатащото легло  100-110°C
Скорост на печат  40-60 mm/s

История

Акрилонитрил-стирен-акрилатните съполимери са сред удароустойчивите терполимери и имат сходни свойства с ABS. Освен това те са по-устойчиви на атмосферни влияния от другите терполимери. През 1967 г. първият свободно люлеещ се пластмасов стол е изработен от ASA.

Производство

ASA се произвежда от синтеза на n-бутилакрилат. След това се добавят различни вещества за подобряване на свойствата. Например циклохексил акрилат може да се използва като комономер за защита на пластмасата от нискотемпературни среди.

3D принтиране

Благодарение на специалната устойчивост на атмосферни влияния и ултравиолетова светлина, материалът е много подходящ за приложения на открито. Подобно на ABS, пластмасата е подходяща за леко напреднали потребители, тъй като материалът може да има склонност към деформации. На това може да се противодейства със затворено пространство за печат, отопляемо легло за печат или печатна плоча.

Технически данни

Повърхността на материала е устойчива на надраскване и лъскава, като са възможни и прозрачни материали. Чрез добавяне на специални добавки или чрез различни производствени методи повърхността може да бъде направена и матова. Поради по-високата полярност на акрилните естери ASA има по-висока химическа устойчивост от ABS. Освен това материалът е устойчив на водни разтвори като киселини и пяна, както и на масла и мазнини, алкохоли и алифатни въглеводороди. За разлика от ABS, който не е устойчив на ултравиолетови лъчи, което се дължи на полибутадиеновия компонент, ASA може да се използва особено добре на открито благодарение на акрилните естери.

Приложение

Материалът се използва в строителството, за оборудване, подложено на топлинно натоварване, като например кафемашини, в спорта или в автомобилите. При 3D принтирането материалът се използва за външни части. Благодарение на високата устойчивост на атмосферни влияния и ултравиолетови лъчи, както и на високата устойчивост на удар и сътресение, материалът може да се използва за широк спектър от приложения.

Тегло 0.750 кг

Отзиви

Прочети отзивите за този продукт

Бъди първия оставил отзив за продукта.

За съжаление, все още няма отзиви за този продукт.

ASA DuraPro – Сребърно – 0.750 kg – Extrudr

52.00 лв. (650 точки)

Изчерпан

ASA DuraPro сребърно 0.750 kg - Extrudr
tbi bank loading
моля изчакайте
ASA DuraPro сребърно 0.750 kg - Extrudr

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0