PolyFlex TPU 95-HF – Черен – PolyMaker

PolyFlex TPU 95-HF - Черен - PolyMaker

PolyFlex™ е група от висококачествени гъвкави материали. То осигурява идеалното решение за приложения, при които се изисква висока гъвкавост и издръжливост. PolyFlex™ TPU95-HF, създаден от фамилията Addigy®️ на Covestro, е TPU с високи свойства на течливост, което го прави идеален за високоскоростен печат. В комбинация с устойчивостта си на UV лъчи PolyFlex™ TPU95-HF разкрива нови приложения за гъвкави материали в производството.

Print TPU at incredible speeds (up to 100mm/s)

Характеристики

Бърз 3D печат – Високият дебит на PolyFlex™ TPU95-HF му позволява да има нисък вискозитет при ниски температури, поради което при едно и също налягане от екструдера PolyFlex™ TPU95-HF може да се екструдира по-бързо, което води до по-висока скорост на печат. За разлика от подобни TPU на пазара, PolyFlex™ TPU95-HF не изисква висока температура за високоскоростен печат, което също води до по-добра скорост на охлаждане и следователно до по-добро качество на повърхността.

Гъвкавост – PolyFlex™ TPU95-HF се характеризира с твърдост по Шор А от 95А – внимателно подбрана твърдост, която му позволява да не се разтяга прекомерно при изтегляне от екструдера. Благодарение на 3D принтирането даден модел също може да бъде направен по-гъвкав или по-малко гъвкав в зависимост от неговия дизайн и пълнеж.

Устойчивост на ултравиолетови лъчи – Ултравиолетовата (UV) светлина е вероятно най-вредната среда за пластмасите. Следователно всички приложения на пластмаси, които се използват на открито, са изложени на риск – от покриви и рамки на прозорци до превозни средства. PolyFlex™ TPU95-HF предлага отлична устойчивост на UV лъчи, така че външният вид и механичните свойства на вашите 3D отпечатъци да не се влияят негативно от UV светлината.

Устойчивост на износване и разкъсване – С резултат от удължението при скъсване от над 460%, съчетан с отлична устойчивост на износване, разкъсване и удар; PolyFlex™ TPU95-HF е оптимален избор за производство на функционални части за крайна употреба, бързи прототипи, протези, уплътнения по поръчка, приспособления и приспособления.

Формулиран за 3D принтиране – Използвайки фамилията Addigy® на Covestro като базов материал, PolyFlex™ TPU95-HF е специално разработен за 3D принтиране, за да комбинира гъвкавост, UV устойчивост и бърза скорост на принтиране за професионалисти и производители.

Безкомпромисно качество – Водещият процес на контрол на качеството на Polymakers и строгите вътрешни тестове гарантират надежден печат и последователност при всички шпули и партиди.

TPU (термопластичен полиуретан) е гъвкав материал за 3D печат. Един от начините за определяне на гъвкавостта и мекотата на нишката е като се погледне твърдостта по Шор. PolyFlex™ TPU95-HF показва твърдост по Шор от 95А – внимателно подбрана твърдост, която му позволява да не се разтяга прекомерно при изтегляне от екструдера, което подобрява цялостната съвместимост на принтера.

Скоростта на потока на гъвкавите материали винаги е изоставала значително от тази на твърдите материали, което е ограничавало надеждното отпечатване на TPU до ниски скорости. PolyFlex™ TPU95-HF (TPU95 High Flow) е индустриална TPU нишка с по-висок индекс на топене от 9,3 (g/10min при 185°C), което ѝ позволява да има нисък вискозитет при ниски температури. Поради това при едно и също количество налягане от екструдера PolyFlex™ TPU95-HF може да се екструдира по-бързо, което води до по-висока скорост на печат.

Това, разбира се, се постига без компромис с гъвкавостта, PolyFlex™ TPU95-HF предлага много сходни механични характеристики с PolyFlex™ TPU95 и дори предлага някои допълнителни предимства.

 • Възможност за високоскоростен печат.
 • Отлична устойчивост на UV лъчи.
 • Отлична гъвкавост и издръжливост.
 • Отлична удароустойчивост и устойчивост на износване.
 • Високо удължение при скъсване до 460 %.
 • Минимални изисквания за печат в сравнение с други гъвкави нишки.
 • Проявява отлична стабилност на размерите.

С препоръчителна скорост на печат до 100 mm/s, бързата скорост на печат на PolyFlex™ TPU95-HF позволява на дизайнерите и производителите да произвеждат функционални прототипи, производствени приспособления и части за крайна употреба много по-бързо от преди. В зависимост от конструкцията на принтера и геометрията на детайла е възможно да се печата със скорости като 140mm/s и дори 200mm/s!

PolyFlex TPU 95-HF - Черен - PolyMaker

Обикновено при повечето TPU нишки се препоръчва да се използва принтер с директно задвижване за най-добри резултати при печат, но високите свойства на потока на PolyFlex™ TPU95-HF позволяват на материала да постигне висока скорост на печат дори на принтери с индиректно задвижване. Освен това високият индекс на топене е позволил на някои потребители да увеличат настройките за изтегляне без повишен риск от засядане.

PolyFlex™ TPU95-HF обикновено се използва в широк спектър от приложения за отпечатване на гъвкави компоненти, като например пресовани меки ръкохватки, уплътнения, втулки, вложки за защитни калъфи, обувки и приспособления за приложения за виброизолация и демпфериране.

Съображенията за дизайна в комбинация с различни плътности на инфилтрата и модели на инфилтрата могат да се използват за контролиране на цялостната гъвкавост на крайния печат. Най-високите скорости на печат с PolyFlex TPU95-HF се постигат най-добре при печат с линейни модели на запълване, като праволинейни, решетъчни или линии. При тези типове инфилтрат детайлът ще покаже голяма гъвкавост и няма да е необходимо печатащата глава да сменя посоката толкова често, което ще намали времето, прекарано в ускоряване и забавяне.

Триизмерните модели на инфилтрат, като Cross3D и Gyroid, осигуряват равномерна гъвкавост и са чудесен избор за потребителите, които отдават приоритет на гъвкавостта. Все още могат да се използват бързи скорости на печат, но тъй като тези модели infil често променят посоката си, печатащата глава ще прекарва повече време в ускоряване при печат на infil. Използването на умерен инфил със структурни типове инфил, като шестоъгълник и триъгълник, може да увеличи твърдостта на детайла, което позволява производството на приспособления и удароустойчиви детайли, които дават приоритет на издръжливостта, а не на гъвкавостта.

PolyFlex TPU 95-HF - Черен - PolyMaker

Ултравиолетовата (UV) светлина е вреден фактор за пластмасите и дългото й излагане променя свойствата на материала, което често води до крехки, слаби и обезцветени части. Следователно всички пластмаси, които работят на открито, са изложени на риск, който обикновено се намалява чрез последваща обработка на частите със защитно покритие. Устойчивостта на PolyFlex™ TPU95-HF на UV лъчи го прави отличен кандидат за автомобилни и външни приложения, а разликата в цвета на PolyFlex™ TPU95-HF е незабележима след излагане на флуоресцентни UV лъчи след 72 часа по стандарт за изпитване на атмосферни влияния ISO 4892-2.

Настройки за отпечатване

 • Температура на дюзата 200°C – 220°C
 • Температура на плочата за изграждане 25˚C – 60˚C
 • Материал на повърхността за изграждане Работи добре с повечето повърхности за изграждане, т.е. Glass BuildTak® и др.
 • Включен охлаждащ вентилатор
 • Скорост на печатане 40 mm/s – 100 mm/s
 • Препоръчителен помощен материал Двойна екструзия: PolyDissolve™ S1 (разтваря се в чешмяна вода

 

Тегло 1.2 кг

Отзиви

Прочети отзивите за този продукт

Бъди първия оставил отзив за продукта.

За съжаление, все още няма отзиви за този продукт.

PolyFlex TPU 95-HF – Черен – PolyMaker

120.00 лв. (1500 точки)

-Decrease product quantity. +Increase product quantity.
PolyFlex TPU 95-HF - Черен - PolyMaker
PolyFlex TPU 95-HF - Черен - PolyMaker

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0