ASA-Синьо-Bambu Lab

ASA – Синьо Bambu Lab е изключително издръжлив материал, който предлага изключителна устойчивост на ултравиолетови лъчи, атмосферни влияния, механични и термични въздействия. Уникалната му комбинация от свойства го прави идеален материал за печат на външни модели (знаци за растения, пощенски кутии, ветропоказатели и др.) и структурни части, които изискват дългосрочно излагане на предизвикателни външни условия.

ASA - черен Bambu Lab

Изключителна устойчивост на атмосферни влияния и UV лъчи

Bambu ASA предлага изключителна устойчивост на UV лъчи, окисляване и стареене, като осигурява ефективна защита срещу счупване и влошаване на цвета при дългосрочно използване на открито.

ASA-Синьо-Bambu Lab

ASA - черен Bambu Lab ASA - черен Bambu Lab

Здрави и издръжливи

Подходящ за приложения на открито и редовни структурни изисквания благодарение на своята здравина и висока якост на удар.

ASA - черен Bambu Lab ASA - черен Bambu Lab

По-добра устойчивост на температура

В сравнение с обикновения PETG или ABS, Bambu ASA може да запази формата си дори при температура от 100°C.

ASA - черен Bambu Lab ASA - черен Bambu Lab

Често задавани въпроси

1. Каква е разликата между ABS и ASA?

ASA-Синьо-Bambu Lab

ASA е модифицирана версия на ABS, която съдържа допълнителен акрилатен компонент, който подобрява адаптивността му към атмосферните условия и устойчивостта му на UV лъчи.

ASA запазва удароустойчивостта и обработваемостта на ABS, като същевременно осигурява по-добра устойчивост на избледняване, пожълтяване и деградация от излагане на слънчева светлина. И двата вида могат да отделят остри и неприятни миризми по време на печат, но острата миризма на ASA е значително по-лека от тази на ABS.

2. Каква е разликата в приложенията между ABS и ASA?

ASA е идеален за приложения на открито, като например външни части за автомобили, табели и оборудване на открито, благодарение на повишената си устойчивост на атмосферни влияния и стабилност на цвета. ABS е универсален материал с отлични механични свойства, който обикновено се използва за приложения на закрито.

3. Какви са приликите между ABS и ASA?

По отношение на физичните и механичните свойства и двете се отличават с добра удароустойчивост и висока якост на опън, с почти еднакви нива на якост, жилавост и твърдост. Както ABS, така и ASA могат да отделят остри и неприятни миризми по време на печат и еднаква склонност към изкривяване и изискване за затворен принтер при печат на модели с големи размери и/или висока плътност на запълване.

Съвместимост на аксесоарите

ASA-Синьо-Bambu Lab

RFID за интелигентен печат

Всички параметри на печата са вградени в RFID, които могат да бъдат прочетени чрез нашата AMS (автоматична система за материали).

Заредете и печатайте! Вече няма досадни стъпки за настройка.

rfid

Съвети за отпечатване

– По време на печатането могат да се отделят остри и неприятни миризми. Уверете се, че принтерът е поставен на добре проветриво място.

– Препоръчително е да се изсуши преди употреба, за да се получи по-високо качество на печат.

Препоръчителното условие за сушене е 80 ℃ за 8 часа в сушилня за шоково сушене или 100 ℃ за 12 часа върху нагревателното легло на принтера. За повече подробности, моля, вижте: сушене на нишки в WIKI.

– ABS е предразположен към изкривяване при отпечатване на модел с голям размер и/или висока плътност на запълване. За да избегнете изкривяването:

1) Не се препоръчва отпечатването на твърде голям размер и/или модел с висока плътност

2) Използвайте затворени принтери и се уверете, че плочата за изграждане е правилно залепена преди печат.

3) Настройте по-ниска скорост на печат и по-висока температура на нагревателното поле. За повече подробности, моля, вижте: често срещани проблеми с качеството на печат и решения в WIKI.

Какво има в кутията:

ASA-Синьо-Bambu Lab

 

Тегло 1.2 кг
Марки (производители) на филаменти

Цвят на филамента

Отзиви

Прочети отзивите за този продукт

Бъди първия оставил отзив за продукта.

За съжаление, все още няма отзиви за този продукт.

ASA-Синьо-Bambu Lab

68.00 лв. (850 точки)

Изчерпан

ASA-Синьо-Bambu Lab
ASA-Синьо-Bambu Lab

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0