PETG Premium Filament – Прозрачно – Spectrum

Висока прозрачност и химическа устойчивост:

Filament Spectrum Premium PET-G Transparent е вторият най-популярен материал за настолен 3D печат. Основните предимства, които предоставя Filament Spectrum Premium PET-G Silver, са практически нулевата степен на свиване и ниската абсорбция на влага в сравнение с други термопластични материали, използвани за 3D печат с FDM/FFF. Изделията, произведени с PET-G, запазват стабилни свойства в продължение на дълъг живот. Filament Spectrum Premium PET-G Silver съчетава предимствата на PLA и ABS. Освен това осигурява почти безпроблемен печат и изключителна адхезия между слоевете.

Изделията, отпечатани с прозрачни цветове Spectrum PET-G Premium, имат високо съдържание на кристална фаза, което позволява ефекта на почти прозрачност в малък брой външни периметри на адитивно произведените изделия. Пелетите и пигментите, използвани при производството на Spectrum PET-G Premium, са одобрени за контакт с храни.

Що се отнася до другите свойства на нишката Spectrum Premium PET-G Silver, обърнете внимание на добрата устойчивост на пълзене в условия на постоянно натоварване. Тя е резултат от много добрата кохезия между слоевете на приложения материал. Това води до много по-ниска механична анизотропия в отпечатаните изделия, което означава, че за всяко производствено направление механичните свойства се различават по-малко, отколкото при други термопластични материали, предназначени за 3D печат.

Основни характеристики:

 • висока прозрачност в сравнение с други материали за адитивно производство
 • много добри механични свойства по отношение на твърдост, твърдост и устойчивост на удар
 • температурна устойчивост HDT – 69°C
 • Температура на омекване по Vicat – 78°C
 • химическа устойчивост
 • висока точност на размерите
 • съчетава предимствата на PLA и ABS
 • изключителна адхезия между слоевете
 • печат без миризми

Много добрите механични свойства на Spectrum PET-G Premium, съчетани с химическата му устойчивост, определят приложението на този материал за производство на изделия със сравнително висока точност на размерите и стабилност както на формите, така и на механичните свойства. Съответно това са предимно зъбни колела и плъзгащи лагери, подложени на относително високи статични натоварвания във водна среда. PET-G се използва също така за производство на полупрозрачни корпуси и части със задно осветяване на различни табла и знаци

 

Опаковки :

Влакното се навива на чиста, прозрачна макара. Всяка шпула съдържа информация за вида на материала, диаметъра и препоръчителната температура на печат. Филаментът е опакован във вакуум с абсорбатор на влага. Целият продукт е опакован в оригиналната, сгъната опаковка на Spectrum Filaments.

 

ПРОВЕРКА НА ШПУЛКАТА – най-прецизната система за контрол на качеството на пазара

Филаментът за 3D принтери се произвежда по метода на свободната екструзия, който е една от най-трудните техники за обработка чрез екструдиране, поради особено значителното влияние на параметрите на процеса върху размерите на продукта и хомогенизацията на материала.

По време на производството всеки 1 мм от филамента Spectrum се измерва непрекъснато по 2 оси с точност ±0,8 µm, което позволява получаването на висококачествен краен продукт. За да докаже това, Spectrum Filaments, като един от малкото производители в света, въведе възможността за онлайн представяне, индивидуално за всяка произведена макара:

хода на диаметъра по цялата дължина на макарата,
среден диаметър,
овалност,
стандартно отклонение.

Прецизното изследване гарантира, че продуктите на Spectrum Filaments отговарят на строгите изисквания на пазара.

Спецификация:

 • Име Прозрачен
 • Температура на дюзата 230-255°C
 • Температура на леглото 60-80°C
 • Скорост на печатане 40-120 mm/s
 • Отопляема камера Не е необходимо
 • Проверете вашата шпула ДА (ход на диаметъра – онлайн графика – по цялата дължина на шпулата, среден диаметър, овалност, стандартно отклонение индивидуално за всяка произведена шпула)
Тегло 1.3 кг
Цвят на филамента
Марки (производители) на филаменти

Отзиви

Прочети отзивите за този продукт

Бъди първия оставил отзив за продукта.

За съжаление, все още няма отзиви за този продукт.

PETG Premium Filament – Прозрачно – Spectrum

45.00 лв. (562 точки)

Изчерпан

PETG Premium филамент - Прозрачно Spectrum
tbi bank loading
моля изчакайте
PETG Premium филамент - Прозрачно Spectrum

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0